Thursday, December 16, 2010

Amazing (Culinary Art kot) Arts..

Hohhhho~

Actually dah lame gile picture2 yang aku nak tunjuk dalam entry nih ,aku simpan dalam laptop ni. Finally sampai dah mase untuk share..Maybe ade antara korang yang dah pernah tengok ke ape kan..but never mind, tengoklah lagi.. hahhah.

Aku rase aku simpan pictures ni since tahun 2008 kot. Hahha..sudah lama bukan. Ni antara gambar2 yang sudah basi namun masih enak dilihat. Seriously. Sangat kagum dengan kebolehan manusia yang gigih menghasilkan karya seni melalui makanan, and they use miniatures sebagai penyeri.. heee.

Haaa~ gigih + kreatif sgt kan diorg. wheww.

Seni ni jugak sangat kreatif bagi aku cuz dorg buat makanan tu nampak mcm bukan makanan. Haha..faham tak? hehheh. Diorang mengeksploitasi makanan sehingga kelihatan seperti mende lain. (Korang layan je lah aku merapu ye). Macam surface Mars la..mcm2 la. Kan? Kan?

Nanti time aku kawen, makanan sume nak concept gini lah..haha..korang dtg tgk jela makanan tuh. Ahaks!!



p/s: Ohh yee..please click kt gambar tu for larger view okay.. ;p!!

Wednesday, December 15, 2010

:)

Dulu kalau balik tuisyen ke.. balik sekolah ke..kalau g kedai, then tibe-tibe hujan turun.. kite mesti g beli aiskrim kan zira? Haha..sebab kite suke makan aiskrim time hujan. How time flies~ I really miss those moments. :')

Hehe..tapi selalunye kite tak berpayung. aiskrim kite kene hujan. Slebet je dulu..

Monday, November 29, 2010

Selamat Pengantin Baru!


Recently my cousin Abdul Rashid Bin Ibrahim @ Acet telah selamat bernikah dgn gadis pilihannye. (err..aku xtau name cousin baru aku lah. ehheh.. mak kate Norliah.) Ok la..Norliah ke Norly ke.. welcome to our family! haha.




Tahniah Acet! Semoga Berbahagia Selamanya~ :)

Thursday, November 18, 2010

dear kawan lama.

saya rindu kat awak kawan lama.

rindu zaman2 kegemilangan.

zaman2 'dunia ini kita yang punya'. ahaha

seronok kan kite kawan2 dulu.?

hari2 kite berseronok, xpedulikan orang2 yang annoying dengan keseronokan kite.

how i wish those things tak pernah jadi

mesti kite masih mcm dulu.

kalau awak masih lagi anggap saya kawan lama awak

awak mesti tahu saya maksudkan awak

ye.

awak.

:)

Monday, November 15, 2010

Salam dari Perantauan

Kehadapan mak and bapak,

Noor mintak ampun dan maaf sangat2 sebab tak dapat balik beraya tahun ni. :'(
Ni first time orang tak celebrate raye haji dengan family kite kan mak&bapak?

Mesti Mak&Bapak and saudara mara semua rindu yang amat kat noor time pagi raye nanti. Nak2 time korang dah siap sembelih lembu. Sebab selalunye, Noor ibarat kerani yang menguruskan pengagihan daging2 korban tu semua
..

Noor bangge sangat sebab selama ni, Saudara mara bagi kepercayaan yang tinggi dekat Noor untuk buat calculation n then, buat check list untuk senarai nama penerima daging korban tu sume. Tahun ni Noor xdapat buat. huuu. :'(


Teringat saat Pakcik Said hulurkan buku yang menyenaraikan nama2 penerima daging tu sume, then nanti Noor dengan penuh enthusiasticnye, pergi mencari calculator and of course la calculator Umairah menjadi mangse.


Huhu, then nanti macam seronok je tulis2 name penerima2 daging tu dekat plastic. Haha, yang paling kelakar kan..time kire2 daging lebih, mesti kene kire banyak kali
because kitorg sepupu2 perempuan ni sume sibuk bergosip sampai lupe kiraan semasa gitu. Hahaha. Lawakkan? Mak&Bapak gelak tau..xmo sedih2..emm.

Lagi satu, noor rindu la nak breakfast ramai2 kat luar rumah besar pagi raye tu!!!
Time tu la makanan sume macam heaven tau x?!!. Tahun ni, noor
harap korang jangan la pose over2 untuk gambar2 yang korang bakal snap sebab tiada noor di situ. Ok?


Uhhh! Lagi satu, malam
lepas dah agih2 daging tu, mesti kite bertungkus lumus wat sup tulang lah, sup gearbox la..then paling best. BBQ!!!. Huuu..ingat x last year kite wat bbq seafood? uhh.
Jelessss gile kalau korang buat jugak tahun ni.



Saat duduk luar rumah dengan adik beradik bapak yang ramai2 tu bersama anak2 yang ramai2 juga adalah saat yang paling indah. Tahun ni, noor xdapat nak enjoy tu sume. Ni sume salah lecturer tau mak&bapak. Diorang saje je kasi assignment yang due date dekat2 and after raye. Diorang jahat.



Mak&Bapak, Noor nak sambung buat assignments ni, nanti bile2 free noor tulis lagi eh? Kirim salam family members yang lain eh. I Love You Mak&Bapak.



p/s: ingat ye cousin2, jgn nk snap pics then pose over2!!!. Aku jeles disini!!

Tuesday, November 9, 2010

Kenape?



Soalan: "Kenapa awak suka pakai baju warna hitam?"

Jawapan: "Sebab saya suka warna coklat".

:)

Monday, November 8, 2010

Silent please.

Okeh, ape kate kite lupekan dulu hal AD. Dont worry, akan diperkenalkan. eheh.

Hari ni, kejap je lagi, after aku submit last assignment untuk subject Research Method nih, aku akan dapat paper exam final. haa...

First time seumur hidup aku, final exam aku dapat bawak balik bilik. 'ambil-rumah ujian' @ 'take-home test'. erkk.
..


Ini tak lain tak bukan bermakna, aku bakal mengalami serangan histeria malam nanti. Haruslah susah kalau dah die kasi aku bawak balik.

Hey, pade coursemate sume..Good Luck lah ye!

Kepada jiran2 tersayang di blok yang indah permai ni, maaflah, mungkin malam ni kitorang tak dapat buat bising untuk korang, and kitorang jugak mungkin tak akan bertegur sesama sendiri sebab takut ade pujuk rayu untuk meniru kerja masing-masing. Minta maaf ye roomate. (-.-)"

p/s: Agak2 kalau letak sign ni depan bilik kene maki x dengan jiran2?

Wednesday, November 3, 2010

Best Friend baru.

okayyy.

now, announcing, kehadiran bestfriend baru dalam hidup aku.

yess.

aku dapat bestfriend ni through BFF@roomate tersayang on my birthday. ehek!

name die AD. sebut by letter. A. D. ok? huhuhu..ok2.
next entry sesi berkenalan dengan AD plak..hari ni introduce name only.

Esok aku and AD ade sesi photoshoot (outdoor). ahaha. So, later baru aku kenalkan kat korang ok?

AD~!!! ingat date kite esok!

Monday, November 1, 2010

ye. memang dah lame.

ye. aku memang bz teramat.

samapai tak sempat nak berwarkah kat sini.
tengok spelling aku pun salah. aku nak cakap sampai, tp jd samapai.
Tapi aku tak nak padam jugak sebab aku malas nak tekan backspace.

Kalau tekan backspace pun aku dah malas, ape lagi nak mengarang hikayat 2 hari 3 malam?

so, entri ini just nak bagitahu kamu2 yang selalu bertanya kenapa aku x update..bahawasanya, aku teramat la BZ dengan assignment and project. Walaupun kelas 3 kali je seminggu, tapi bebanan kerja..(malas cakap lah..).

hah!
sebelum terlupe. Aku nak btau ah..
aku dah konvo! yeahhh! ahahaha.
So, Selamat Belated Bergraduat ye kawan2 seangkatan. hehheh.
Kalau aku rajin, aku upload gambar2 hot konvo okeyy.

Thursday, September 2, 2010

Salah siapa? Ahaha

Signboard ni, korang boleh nampak kat depan McD Serdang. Budak2 yang blaja area2 Serdang tau la kan..


Aku macam baru perasan signboard nih...sumpah aku gelak gile lepas tengok signboard nih. Aku yakin pihak berkuasa yang berkenaan pun hangen kalau tengok scene kat bawah ni..adoiyai...


Huhu..rilex je an?

Gambar ni aku snap pun dah rushing2..actually bertimbun lagi sampah depan tu sepah2.. Em, ntah la..aku xmampu nak komen pape kat keadaan macam ni..paling larat pun aku sengih je le.. Kepada pihak berkuasa berkenaan, Selamat Maju Jaya!

Sunday, August 29, 2010

Eh, apsal ko obses sgt dgn cite joget tuh?


haa?? what did u ask?

eh suke hati aku la nak obses ke pe...ko sakit mulut ke kalau aku suke pun? *emo plak an..*

haha..whatever. ye. aku memang obses dgn cerite nih. Start dr Step Up 1, then Step Up 2 and yang aku nak cerite nih. STEP UP 3D.

So, 26-08-2010 hari tu, hari pertama tayangan movie ni kat Malaysia, haha..aku n roomate (ushy) ke Times Square untuk menonton ye, walaupun kitorg ade class petang tu. Hebat x? Kitorg tetap ke kelas after tgk movie. Kitorang sayang nak tinggal kelas sem ni. ahah. ;p

Faktor2 yang menarik aku untuk menonton, of cos la sebab movie2 ni dance movies, and contain soundtracks yang cool gile.



Uhh..antara babak2 yang menyeronokkan:

Battle of the Gwai :
Cuz mase ni dorg menari kat air. Splash splush best! haha..

Moose: great dancer. Ibarat pelengkap movie ni. Start adoring him since StepUp 2. Damn cute! haha






Another best scene: Final dance. Cuz time ni, they dance with LED clothes. The moment baju dorang tukar2 colour sangat seronok ye. haha. Cool!






Em..kalau korg nak tengok lebih, janganlah segan-segan ke movie theater berhampiran ok. Have fun!


Dibawah ni, ade beberapa sedutan dari movie tu yang diambil dari youtube pun.

This one really rock. The Robot Guy. Huhu.




And yang ni plak..scene yang water dance tu, from Battle of the Gwai.



Jangan lupe. P tengok eh! :))!!!


Thursday, August 12, 2010

My Coffee Jelly Summer Adventure

Haha..td aku saje wat Starbucks Coffee Jelly Summer Adventure, and it's fun. Nak tau macam mane my adventure looked like? Ha..ni yang Starbucks reka based on my answers for few questions.

:::

Noor Hafizah, Nur Firdausy and Nurul Amalina were spending a week in a summer chalet by the beach. One rainy afternoon, they were idling around in the chalet. “I’m bored,” Nurul Amalina announced. “Me too, I want the sun to come out, I want to go reading.… I want…I want….I know! I want 8 Caramel Coffee Jelly Frappuccino® Blended Cream now.” Noor Hafizah said.

The moment Noor Hafizah declared that wish, the rain had immediately stopped. “Oh wow! Look at that, the rain has stopped!” Nurul Amalina repeated the wish, “Yeah, I want a Caramel Coffee Jelly Frappuccino® Blended Cream too, and it’d be great I could meet someone special tonight.” At that instant, the sun revealed itself shyly from behind the clouds. Nur Firdausy finding their lucky charm unbelievable did not want to miss out the fun, “I also want a Caramel Coffee Jelly Frappuccino® Blended Cream and I might as well wish for a new car too.” At that, a rainbow came out and showed its colours cheerfully on the sea above the horizon far away.

As they quietly basked in the magical moment, Noor Hafizah broke the silence, “Well, since I started this and stopped the rain, I think you two should make my other wishes come true.” “Alright….how about we go grab 8 Caramel Coffee Jelly Frappuccino® Blended Cream for you and go reading together later?” Nurul Amalina laughed and took off with Nur Firdausy to the nearest Starbucks.

At sunset, a stylish brown sports car raced down the road and stopped in front of Noor Hafizah. Balancing 8 Caramel Coffee Jelly Frappuccino® Blended Cream while stepping out of the car was a beaming Nur Firdausy.

“What took you so long? Where did you get this cool car and where’s Nurul Amalina?”, Noor Hafizah asked, looking around for Nurul Amalina. “Well, we went into this lucky draw on our way back, nurul amalina won a VIP ticket to the famous Grand Summer Party and is probably dancing with all the Hollywood celebrities in Johor Bahru now! ” Nur Firdausy replied.

“And you’ve won this beautiful car?!” Noor Hafizah was shocked to hear the news, “Oh my, why did I say I wanted to go reading?”

"But you can do that in London or Paris now!" Nur Firdausy pulled something out of her bag and said, “We’ve entered you into the draw and guess what – you’ve won a 8-day summer holiday for four people to Europe! You’ll br ing us with you, right?”

Haha..my answer will then be : "in your dream la..i nak g sorang jee...". haha~ bley?

Huhu..1 day before puasa, lepas discussion dgn Dr.Vijay (yg xsmpi 10minit), kitorg ke The Mines. Uhhu..tibe2 aku teringin la sangat nak try Coffee Jelly ni. Gile ah! Memang sedap!!!! Sedap gile!!! So pic dibawah ini adalah Caramel Coffee Jelly Frappuccino® Blended Cream yeh.. and next to it korang nampak ade kotak kan? ha..that was Mandarin Carrot Cake. Pun sedapp jugak~! Haa..so pade kawan2 yang xde idea nak berbuka ape hari ni..pergi la ke mane2 store Starbucks berhampiran untuk menikmati kesedapan coffee jelly nih.

I Like that~!!


Ha..korang nampak x layer2 tu, best kan?


Kek ni pun besst. cuz i lovveee carrot cake!


p/s: Sebarang paparan di blok ini adalah semata-mata berunsur informasi dan tiada nawaitu untuk mengganggu nafsu makan pembaca di bulan Ramadhan ini. Segala kesulitan amat2lah dikesali.- Lady Zaza

Salam Ramadhan~

Assalamualaikum~


Dengan ini saya ingin mengucapkan Selamat Berpuasa kepada seluruh warga muslim di Malaysia, Singapura dan Amerika yang mengenali saya. Untuk kesekian kalinya, saya menyambut 1Ramadhan tanpa keluarga disisi. Itulah harga yang harus saya bayar ketika bergelar artis, eh! silap2~ ketika bergelar pelajar nih..

Untuk makluman keluarga tercinta, cuti saya bermula pada 9hb September - 19hb September. Sedih kan? 1 day before eid? uhhh~ paling cepat pun saya boleh balik mungkin beberapa hari sebelum 9hb la..hadui..baru berangan nak wat kuih raya dengan ibunda tercinta, Pn.Zainab.

Ha kepada kawan2 yang pernah sekelas dengan saya sewaktu Media Literacy dulu, jom buat aktiviti nak? Haha, Jom la kite analyze advertisement kat bawah ni..haishh teringat Carl's Jr punye ads.

* ha sorensen..ape lagi..'HAVE IT YOUR WAY~' haha..*



Thursday, August 5, 2010

arigatou!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uiikks? My first award evah~ Tak sangke i dapat award ni, kembang kempis jek idung terharu sangat! *sob..sob..*

Tapi mak selalu pesan, "noor.., xbaik exaggerate ye..".

Ya right. Seriously thanx to pemberi ye. I'm not that good in blogging, baru je nak berjinak2 menulis je pun.. uhhu. Karangan i selalu terpesong je time skolah dulu. Kenape? Ntah la kan.. i pun xtahu. MayB kalau kat skolah ade subject Blogging bleh dapat A kot i.? Kan kawan2?

So..dah dapat ni, kene la laksanakan tanggungjawab seterusnya:

1.Say thanx kat orang yang sudi tag tu..jangan lupe link kan sekali yer
-thanks to my dearie GHAGHA for this award. haha~ thaynx mommah!-

2.Tag 15 orang blogger yang anda pikirkan olalala tropika! fantastic bola bola [erk?!]! yaa reba ya rebba! hehehe..

-Baiklah. My Pleasure~-

:: Zira::
:: Daus ::
:: oSie ::
:: eMa ::
:: Alin ::
:: Razman ::
:: MJ12 ::
:: Kemal ::
:: Lyla ::
:: Apik Manje ::
:: Cikyn ::
:: Shin ::
:: Nadd ::
:: Gelas Kaca ::

3. Kene bagitau insan-insan yang bertuah kat atas ni menerusi chatbox dorang.

-aolritee~!!!-

4. Nyatakan 7 perkara tentang diri sendiri

~emh? malu la plak... "-.- ~

u~~ wahh~~ u~~ wahhh~~

Title diatas xde kene mengena dengan aku. Tu la suare dalaman ushy. Yang sering mengulang-ulang setiap bait perkataan dalam video Pil Puase yang diperkenalkan oleh Sorencasnovia. Hahaha. Geliiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!

Heishh, lately nih, sejak aku mule study balik, ntah kenape rase macam banyak je mende tak tau nak buat, malas nak buat, taknak buat sume..*uhhu*

Bilik aku sem ni plak memang ibarat dapat bilik untuk pakej percutian yang sangat hebat didunia sampaikan setiap hari rase nak cuti. Panas la terik macam mane pun kat luar nu, bilik aku terase dingin jek. Bangun pukul 2ptg pun feeling2 8 pagi je. Ditambah lagi dengan suasana blok ni yang aman damai indah permai tanpa sebarang pencemaran bunyi. *Boooorriiinngggg~*

Adelah macam ni [pic di bawah] hari2 aku duk termenung kalau xde ape nak buat...

:: sekadar gambar hiasan ::



Baru je tadi aku lepas wat presentation sulung aku sebagai postgraduate student. aiyyakk! Cuakk! First time seumo idup aku nervous macam tuh, and yes, i did A LOT of reading during the presentation. Percaya x?

Haha..Padahal dulu aku suke je dengan over confident time present and buat muke bajet tau sume bende padahal banyak auta dari fakta. Tapi td, audiens dalam kelas tuh sangat 'tak-boleh-angkat' untuk aku. Maklum la, classmate aku sumenye, Language Instructor la..English teacher la..Lecturer la..British council punye workers la..Hahaha.. Maybe sebab first time kot.. Lagi pun first to present kot, harus la gabra melimpah ruah.

Anyway, aku sangat terharu dengan lecturer yang sangat understanding. Atleast kite dapat present jugak kan, Ushy and Qilah? Huhu..yg penting, kite da settle, bleh berpuasa dengan aman..ahaha

And yes families!! I will rock JB tomorrow!!!!!!!! wa~ xsabar nak balik and berjumpe anda semueeeeeee~

p/s: c u soon z.a.s.r.b.b.s.b

Tuesday, July 27, 2010

setelah sebulan

ouhh..sedar tak sedar, dah hampir sebulan since aku last update blog ni. Erm, terasa segan plak nak update. Tetibe aku macam malu nak update. Kenape ek? *geli2 jek..*

Hehheh..

Oh ye, baru aku perasan, aku xupdate lagi status aku sekarang ni kan. ha.. status ape? Yela..semenjak aku putus hubungan haritu dan tinggalkan die, ramai kawan2 yang concern tentang mase depan aku..tapi mungkin jodoh aku kuat kot dengan die, uhuk uhuk *gedik jap*, satu keputusan baru dah dilakukan. Aku decide untuk terima die semula, and terus menyambung memori indah aku dengan die mayB untuk tempoh 2 tahun ni kot. Ye, aku dah buat keputusan. Aku kembali kepada Putra, Universiti Putra Malaysia. *oke, g muntah ramai2 skarang.*

Maklumlah, ingatkan lepas habis degree last sem, xde la aku nak jejak UPM ni except for convo. Alhamdulillah, berkat doa parents dan semua2 makhluk tuhan yang sayangkan aku, dapatlah rezeki nak further study kat sini.

Perasaan dapat further? : emm, of course aku happy, but at the same time, how i wish semua kawan2 yang lain ade kat cnie jugak..huu~ especially: sorencasnovia (ehh name baru teruss. ;p) josie, ema n may.

Hah, nampaknye, ushy juge masih menjadi roomate tercinta.

Oke, sem ni aku bertukar blok. [malas nak cerite seksaan mengangkut barang dari Cendi ke Bestari]. *huhhhh* Sape2 yang nak hantar kiriman wang ke, hadiah konvo ke, alamatnye, 221, Blok Bestari ye.

Hmm, campus life? So far, relax lagi la.. 3 kelas je per week, my jadual:

Monday
Research Methods in English Studies
Assoc. Prof. Dr. Shameem Rafik-Galea
5 p.m - 8 p.m


Tuesday
Composition: Theory and Practice (AP)
Dr. Vijay Kumar Mallan
5 p.m - 8 p.m

Thursday
Analysing Language
Dr. Yap Ngee Thai
5 p.m - 8 p.m

Uhhu...mase lain? Tak buat pape..aku membuang mase je macam anak raja. *Dalam mode mencari pekerjaan*

Tu je la aku nak cite dulu, kekeringan idea nak cite bebanyak, walaupun aku banyak je mende nak ngumpat dengan korang kat sini..uhuhu.


Well yeah~ i'm gonna rock this place again n againnn~~~ ihhi. - Lady Zaza.




Saturday, May 22, 2010

gifts of the month. hehheh~ ;p

Huhu..lately ni, i keep gettin bags as gift. Xtau la..knape ek? Neway thanx!

From singapore:


suke

close-up

front

ade due tali, bleh pjg, bleh pendek

back view

uhuk uhuk..yg ni plak from China. My mom's boss, Uncle Ah Kaw gave it. Thanx uncle!! :)








p/s: mau tiket ke USS. take note z.a