Monday, November 15, 2010

Salam dari Perantauan

Kehadapan mak and bapak,

Noor mintak ampun dan maaf sangat2 sebab tak dapat balik beraya tahun ni. :'(
Ni first time orang tak celebrate raye haji dengan family kite kan mak&bapak?

Mesti Mak&Bapak and saudara mara semua rindu yang amat kat noor time pagi raye nanti. Nak2 time korang dah siap sembelih lembu. Sebab selalunye, Noor ibarat kerani yang menguruskan pengagihan daging2 korban tu semua
..

Noor bangge sangat sebab selama ni, Saudara mara bagi kepercayaan yang tinggi dekat Noor untuk buat calculation n then, buat check list untuk senarai nama penerima daging korban tu sume. Tahun ni Noor xdapat buat. huuu. :'(


Teringat saat Pakcik Said hulurkan buku yang menyenaraikan nama2 penerima daging tu sume, then nanti Noor dengan penuh enthusiasticnye, pergi mencari calculator and of course la calculator Umairah menjadi mangse.


Huhu, then nanti macam seronok je tulis2 name penerima2 daging tu dekat plastic. Haha, yang paling kelakar kan..time kire2 daging lebih, mesti kene kire banyak kali
because kitorg sepupu2 perempuan ni sume sibuk bergosip sampai lupe kiraan semasa gitu. Hahaha. Lawakkan? Mak&Bapak gelak tau..xmo sedih2..emm.

Lagi satu, noor rindu la nak breakfast ramai2 kat luar rumah besar pagi raye tu!!!
Time tu la makanan sume macam heaven tau x?!!. Tahun ni, noor
harap korang jangan la pose over2 untuk gambar2 yang korang bakal snap sebab tiada noor di situ. Ok?


Uhhh! Lagi satu, malam
lepas dah agih2 daging tu, mesti kite bertungkus lumus wat sup tulang lah, sup gearbox la..then paling best. BBQ!!!. Huuu..ingat x last year kite wat bbq seafood? uhh.
Jelessss gile kalau korang buat jugak tahun ni.



Saat duduk luar rumah dengan adik beradik bapak yang ramai2 tu bersama anak2 yang ramai2 juga adalah saat yang paling indah. Tahun ni, noor xdapat nak enjoy tu sume. Ni sume salah lecturer tau mak&bapak. Diorang saje je kasi assignment yang due date dekat2 and after raye. Diorang jahat.



Mak&Bapak, Noor nak sambung buat assignments ni, nanti bile2 free noor tulis lagi eh? Kirim salam family members yang lain eh. I Love You Mak&Bapak.



p/s: ingat ye cousin2, jgn nk snap pics then pose over2!!!. Aku jeles disini!!

3 comments:

firdy said...

i sdey la bace ni...:'(

sorensen said...

balik je beb.. ptg raye tu lps abis sume2 return la gi upm.. mesia buleh uolz, katanyer!

enDicLeo_pZah said...

ouh firdy: comel name baru. i pun sedeyyh.

sorensen: uhhuh, klu aku ni melake xpe le..2jam, boleh ulang alik gitu, ni joho dowh, x mcm jauh plak an..