Tuesday, December 29, 2009

... ='( ...

I'm not the type that get my heart broken
I'm not the type to get upset and cry
Cause I never leave my heart open
Never hurts me to say goodbye..

This time was different
Felt like, I was just a victim
and it cut me like a knife
when you walked out of my life
Now i'm in this condition
And i've got all the symptoms
Of a girl with a broken heart
But no matter what
YOU"LL NEVER SEE ME CRY

Monday, December 28, 2009

JB-KL-PHG

Hmm..lantaran kebizian hidup, aku baru nak update cerite nih..enjoy! haha

hurmm..tujuan utama ke Jerantut, Pahang adalah untuk berjumpe dengan mama and abah (parents pDot) yang baru pulang dari Tanah Suci. Seronok..heehe i dapat selendang n mini sejadah. Cute2! hihih..


Selendang n Mini Sejadah yang Mama kasi..suke2!!

Seperti biase la..sepanjang berada di sane..macam2 aktiviti dilakukan. Antarenye :

  • Kitorang [me, pDot, anGah n sYasYa] ziarah umah aunty (makcik pdot). hehe saje2 lepak..makan mee..then kat umah aunty tu ade satu building kecik yang digunakan untuk kumpul sarang burung layang2..siap ade sound system lagi. Sound system tu alarm set. Bunyi sampai malam kul 8 je kot. Sounds sytem tu berfungsi untuk umpan burung layang2 buat sarang kat situ la. Mule dengar ingat memang suare burung layang2 yang real, then aunty btau yang itu cume sound system kat building tu je. So, burung layang2 yang berhampiran akan tergoda untuk wat sarang kat situ la kot. haha. Ha..then aunty ckp..orang2 yang nak beli akan masuk building tu untuk harvest sarang tu la. Menurut firdausy pule, satu kilogram sarang burung layang2 ni harge die almost RM 10,000. Ha..kire memang kaye la aunty. hehe.
  • Malam2 tu ade gak la lepak kat umah bawah..[umah baru pDot]. Ha yg bestnye..aku main lagu Bugih Lamo gune piano..ft dengan pDot ok. Menyesal x rekod.
  • Hmm..hari ke tiGa plak..pagi hantar cousin pDot 'Mia' kat terminal cuz die nak balik KL. Waktu tu ade sorang member lame pDot. Mereka berdialog seperti di bawah:
Member :
"Eh ushy ko ade kat cnie eh?"
pDot:
"Ha'ah.."
Member :
"Eh?Ko da bis study ke?kerje kat cnie ke..?"
pDot:
"Ha'ah.."

Member :
"Ooo..Kerje pe? Cikgu ke? Mengajar kat mane?"


Pdot:
"Ha'ah.. Kat sekolah tamil."


Member:
"Sekolah tamil? Ko ajar english ke?"


Pdot:
"Ha'ah.."

Member:
"Ooo..sekolah tamil mane ek?"

Pdot:
"...................."


(*die terus wat bodo xjwb soklan member die tu)


Dialog di atas xtepat 100 peratus ok. Seingat aku jela aku tulis.


hehe..yang penting lepas die cakap tu..aku n Tok Siah berpandangan sesame sendiri n gelak pat tu jugak.By the way, Tok Siah tu nenek pDot. *Haha..this entry seriously involving her family.siot jek aku.. Then only we know yang pDot ade history sket ngn dak laki tu..dak tu lebih kurang mcm penah tipu duit pDot la..Pinjam duit dengan alasan nak start bussiness but in the end..there's nothing .

  • Oke, selepas itu,kitorang pun balik uma, mandi siap2 nak kua g Temerloh. *ye..waktu anta mia tu kitorang xmandi lagi pun..bangun2 cuci muke terus kua..habat gile kn?ahaha. Ape ade di Temerloh? Huhu..actually pDot planning nak kua ngan member die, Uya. So, kitorang pun kua la, mule2 g umah Uya, then naik kereta Uya la round2. Kitorang g makan dulu, akibat daripada masing2 xtau nak makan ape, last2 kitorang end up kat KFC. Lepas tu Uya membawa kitorang bershopping di The Store! *bangge seyh g The Store. Then selepas siap2 bershoping,kitorang pun balik la.
  • Keesokan harinye, waktu petang tu, pDot bawak aku g Expo kt Jerantut tu.Kunun2 ala2 cheap sale la ctu. Ok la..Aku dapat beli shawl, Pyjamas n perfume. Malam tu pulak the whole family n me pergi ke uma aunty, ade wat barbeque malam tu. Seronok sgt2!! hihi..pasal dapat makan sedap2, then enjoying Aisyah's (pDot's cousin, boleh refer pic dibawah) exOtic dance. Haha..sangat pelik itu dance yet damn funny.
Kiri: pDot n Nik Nur Izz Aisyah Idora Kanan: Nur Syasya Firdausy
  • Hmm..so the next day is hari kitorang balik ke KL. Kitorang naik bus pukul 10 and sampai KL around 1pm la..Huhu..overall the trip was so exciting as i got my first experience to travel alone and being with them makes me feel at home. Best2!! Nanti bleh g lagi..next week pDot plak ikut i balik..ade kenduri. Hehe
*YANG PALING SERONOK ADALAH APABILA AKU MENIPU PDOT.AKU BTAU NAK BALIK 24 BUT AKU SAMPAI SANE 23 DEC. HAHAHH.AKU KLENTONG RBILANG ADE MEMBER AKU NAK TURUNJERANTUT N NAK SUH DIE P AMIK KT BUS STATION. OWH YEAHH MISSION ACCOMPLISH!

Thursday, December 17, 2009

Endicleo's List of 'SAYA TIDAK SUKA.. :'


  • Orang yang selfish.
  • orang yang suke backstab kawan sendiri. depan i sume u cakap baik je..belakang i..best jek u ngutuk kan? siap ngaku kerja yg i wat tu..hero malaya die yang buat.
  • kalau saye dah oder makan, pastu anta menu yang salah. nak2 time bulan puasa kat pizza hut jusco cheras selatan.
  • orang2 yang suke pandang slack kat orang lain time shoping2 ke,jalan2 ke..masalahnye..
    cantik yang amat ke kau?
  • orang yang suke masuk bilik saye tanpe kebenaran and amek barang2 saye mcm meggi ke..apeke..
  • orang yang xreti cakap thanx even kite dh tolong die ke..bagi die makanan ke..ajak die makan ke..mcm xde manners la org2 mcm tu..tibe2 feel cm aku org gaji kau pulak kn..siapkan makanan sume pastu panggil ko makan..dahtu ko blah jek.
  • orang yang tetibe masuk bilik saye tanpa diundang. Kalau datang berbual ke xpela jugak.Ni asal masuk je,duk diam..then ade makanan u amik.kann...
  • Ex-rumate yang perangai macam animal.Yang suke buat fitnah, and ajak orang yang ku sangke kawan bersekutu dengan die. *Rumate i skarang sangat best..bukan rumate saje..adek2 dan kakak2 yang duk satu wing dgn kitorg pun sangat best. love them!
  • Orang yang tetibe gelak bile die bercerite sedangkan kitorang xrase kelaka pun. Nak2 kalau cite pasal prince charming die tu. erk?pastu die gelak kuat2 tau. i tekejut cm dengar cite hantu jek.
  • Lelaki yang tidak menghormati kaum perempuan. Ok. saye dah banyak jadi saksi mende2 macam ni..jadi kat member sendiri.
Ok, tu saje untuk mase ni, nanti kalau i teringat lagi i post okeh. Pade yang xde kaitan, xperlu terase ok. Ni cume fiksyen je
*duhh~

Monday, December 14, 2009

Kau pergi...

First of all..takziah untuk family Syed Mohassain (Pak Habib) Yang baru meninggalkan kita semalam 13.12.09, jam 10.43 mlm.

Pak Habib that i know :

  • My dad's best friend. I think i never seen them as friend but brothers even though there is no blood relation between us.
  • Like a father to me.
  • The funniest man and a great joker I've ever met.
  • Great cook. Always dapat tempahan untuk masak Beriyani. He's an expert, trust me.
  • Always call my mom to ask the lauk my mom cooked that day, and he will come to have dinner at our place.
  • Love my mom's salt-fish curry.
  • Close with my dad's siblings.
  • owned by a beautiful wife, 2 daughters and 2 sons.

He is diagnosed with liver cancer and Hepatitis C. He only knew about the cancer last month and it's already at stage 4, (the final stage of cancer i think) and it was after he insisted to know from the doctor about the disease. The Doctor said he has at least 1 year to live..but..i think god loves him more...

Innalillahiwa'innalillahirraji'un.. Al-Fatihah~

Saturday, November 28, 2009

edisi korban 2009:sneak into our cam..haha



malas nak tulis bebanyak..

had a great fun time with my family..
with my lovely cousin kak ani @ siti an-nisa

enjoy the show...
*duHH~

the only man yg berani bermanje dgn lembu tu..: abang zainol..anak paklong ku


peh cam pro sehh i amik ni pic.. (hehhehh..mak..gua nk camera la mak..bg r..haha)

demi sesuap daging..pekerja2 import nih became so rajin to the max..

Thursday, November 26, 2009

nak tau ape yang berlaku semasa hari raye korban tahun ini??

nantikan entri baru akan datang menemui anda disini..bile tu xpasti..tapi ..
TUNGGU!!!!!

Tuesday, November 10, 2009

Warkah Buat LappOq

Dear LappOq,


I'm sorry kalau selame kite berkenalan, aku banyak sakitkan kau, xkire la physically or mentally. Aku rapat ngan kau sejak first sem lagi.. 2nd week after masuk UPM kot..Ko dah bnyk tolong aku as well as susahkan aku. Tapi aku tetap sayang kat kau sebab ko bestest friend aku..

Ye..setiap kali aku nak berhibur aku cari kau..kadang2 nak luahkan ape yang terpendam dalam hati aku ni pun aku cari kau jugak. Kau yang paling banyak simpan memori bahagie aku, memori stress aku..dan macam2 lagi..(erkk..)


Tapi lately ni..aku perasan kau dah berubah..nak2 lepas kite ade krisis hari tu..kau macam merajuk dengan aku. Kau mule tunjuk yang kau dah mule malas nak layan aku..kadang2 kau buat muke kat aku. Aku tau aku dah x banyak nak share mende kat kau..aku dah kurang berhibur dengan kau..sekarang ni aku lebih banyak gunekan kau untuk kepentingan aku sendiri tanpe pedulikan kehendak dan keperluan kau... I'm sorry.


So, baiklah balik dengan aku..xmo la berjauh hati dengan aku..aku nak wat final year project susah kalau ko takde..Ko la satu2nye mende yang aku leh gune untuk siapkan final year project aku..jadi xperlu lah kau berpure2 rosak sengaje nak sabotaj aku..huu..iskk..seperti yang aku kate tadi memang aku ngaku, sejak aku reformat ko..aku dh jarang nak update2 mende dalam ko..jarang nak download software power2 cam dulu lagi..and jarang gune kau pun..even gambar birthday aku yang banyak2 hari tu pun aku xsimpan kat ko..adekah sebab itu ko merajuk dengan aku? Adekah sebab itu ko merosakkan diri kau walaupun xsampai sebulan aku repair kau..



Please..my BenQ Joybook A52E, tolonglah pulih segera..aku nak hantar draft kat Dr. Yong nih.. tolong la~



hmm..baiklah cepat lappOq~


*pehh aku geram seyh..nak dekat balik umah la die nak rosak..terime kasih ye laptop ushy kerane memberi ruang menumpang untuk merayu ini..dan juge laptop alin sket2..

Thursday, November 5, 2009

HappY Anniversary Sesame Street!!

huhu.. what 2 say..i love Sesame Street and i found out that today is their 40th Anniversary, and i found it through Google.


Sumtimes, orang lain mcm pelik plak yang aku still melayan mende2 gini..actually, dulu time kecik2 memang aku suke tengok show nih..tapi kalau sekarang ni, nak tengok kadang-kadang tu boleh la..sebab mende ni dah sangat lame..and dah wujud 20 years before aku wujud. Character yang aku paling suke, definitely Elmo la..hehe..comel gile..

huhu..tali kad matrix punn....

Rumate aku pun tau aku suke mende ni, and for
birthday aku taun lepas, die ade kasi aku satu set sesam
e street mini toys..comel gile!! thanx rumate!!! (Firdausy)

ni la mini toys tu..hehheh..

Sunday, November 1, 2009

i also love being surprised on my birthday!! (ehehe..)




ok cikyn..u inspired my title.. huhu

by the way..sorry for entry yg sangat lambat ini..u noe..exam..project paper..bla bla..

hmm..perasaan pade hari itu..sangat happy ye.. hehe..melihat pengorbanan rakan2 utk celebrate my b'day..terima kasihhhh!! ok, my birthday was on 28th October 1987, so i am now 22 years old..but i think i'm forever 21..*duhh~*

what happened that day..???

  • Firdausy ajak i g Jusco Cheras Selatan, i insist to watch Ingelorious Basterds, huhu lakonan Brad Pitt..crite tuh sbenarnye menarik..jln cerita yang unik, tetapi..lame sangat lah..2 hours something.. Cerite tu penuh dgn sarcastic dialogues n mcm2 lg la..then time balik tu..kitorg singgah jap kt Mines, dengan alasan mahu melepak bersama Alin n Nawi.
  • Sampai kat Mines, kitorg tunggula c Nawi kt Mc D..Nawi sampai dari mane ntah..duk lepak ngan kitorg, tapi alin xsampai2 lg..Dah lame sgt tunggu kat McD tu..tibe2 dorg nak ajak p Giant..*huhh? aduh..aku dh trsangat la lapar time tuh, dorg nih nak jugak tunggu alin senget tuh..sdangkan boleh je kitorg order food dlu..*. Alasan diorangtime tuh, Alin lambat lagi sampai..
  • Aku tetap xnk..then diorang terus bagi idea nak g Secret Recipe cuz kate nak blanje aku 1 slice cake..hehe..(by the way..fav cake aku kt secret tuh, Cheezy Choc)
  • Sampai jek kt Secret Recipe..dan2 aku terdengar Birthday song kann..hehe..suare2 sumbang sedap oleh besties2 aku..hehe ^.^



Tyme tuh..aku sangat terkejut la..cuz, ade muke2 yg aku x expect langsung nak ade petang tuh..huu~ ye, saye terharu..tp aku btul2 speechless n rase blur gile tyme tuh..huhu.

Yang ade petang tu:
  • Senior2 kesayangan : Kak Puja n Kak Shima
  • Friends kesayangan: Firdausy (rumate) n Nawi
  • Adik2 Kesayangan : Alin, Cikyn, Faten, Fatin Nabila n Teng.

Hehe..kitorang have fun hari tu..kecoh gile secret tyme tuh..asek gelak jek..n x bhenti mik gambar..total ade 100+ gmbr yg diamik hari tu..hehe.. Thanx for making my BirthDay this year as most memorable great haPPy day..(haha..xtau nk describe hari tu cmne dahh..)



Monday, October 19, 2009

kenapekah ini...???


Tadi aku try nak online gune perkhidmatan online di latar siswa..fakulti aku..ok la..web lain sume dapat bukak..except for Facebook . Aku xkesah la xdpt bukak, xkn nak marah plak kn..tp aku cm rase kelakar yg amat bile bace mende nih..

huhu.. Access Denied LAH!???? Sejak bile gune Manglish??

Saturday, October 17, 2009

few steps before HOLIDAY!!!

ha..dah lame x hapdate kt cnie..sumenye kerana kesibukan diri sebagai pelajar, presentation, assignment..FinalYearProject..program kolej (mcm aku rajin turun kann..) dan sebagainye..

Berbanding dengan sem2 lain, sem ni aku rase agak 'explorace' dari sem lain because, banyak prsentation tergendala n assignment last minit yang aku dapat disebabkan cuti mengejut hari tu kot, so sumenye kitorang kene rushhh.

This is final week, tapi feeling2 macam baru minggu keempat jek pressure die..so ape yang aku perlu lalui sebelum bercuti? Sila rujuk pada LAMPIRan di bawah ini.

[19-10-2009] = Presentation, Discourse Analysis. Dr.Afida

Presentation, Speech Communication: Relationship Ethics. Dr.Vijay

[20-10-2009] = Presentation, Komunikasi Kumpulan Kecil: Proposal Pusat Hiburan Negara
= Paperwork Direktori Kumpulan
= Paperwork Proposal Pusat Hiburan Negara (Dr. Jusang)

[23-10-2009] = Presentation, History Of English: Early Middle English Short Drama. Dr.Ain


F I N A L E X A M


[27-10-2009] = Discourse Analysis

[30-10-2009] = Speech Communication

[06-11-2009] = History Of English

[10-11-2009] = Corporate Communication

[12-10-2009] = Komunikasi Kumpulan Kecil

Huhu..dan2 aku rajin nak salin jadual kan..ha..hectic2...xsabar nak abis sume nih..then i can rest for atleast 1 month. Tapi ade satu lagi never ending work selagi aku xhabis sem depan kot..

FINAL YEAR PROJECT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
huu~~~owh..sungguh penin bile difikirkan..

Hmm..whatever it is, aku nak wish best of luck pade sume sahabat2 for final exam ni k..do you best..you rip what you saw..haha..ape lagi ek..kalau aku ingat sume aku buh cnie..huhu..
Semoga kite same2 berjaye! yeayyy!

Tuesday, October 6, 2009

I Love OctOber but not this year....

Tuhan Maha Pengasih dan Tuhan juga Maha Mengadili..
aku di uji sekali lagi kehilangan seorang sahabat yang amat aku sayangi. Kehilangan die sangat membuat aku down, tapi mungkin sebab sekarang ni aku berada dengan kawan2 yang sentiasa bagi support and xpenah penat nk cheer me up, aku still boleh tahan emosi walaupun selalu terbabas menangis. Thanx 2 u guys..esPecially my roomate : firdausy. U helped me a lot to go through that day.Thanx!!

Almarhum Azzam Bin Harisz, Semoga roh mu dicucuri rahmatNya.



*Ist october..meninggalkan aku dengan tragedi.

Tuesday, September 22, 2009

kenangan 1 Syawal yang aku xkn lupe sampai mati!

hah!! ni nak cite nih..

kenapekah entri aku berbunyi begitu? ade kejadian yang daksat kah? Daksat bagi aku, xtau la orang len.

1 Syawal kali ini..aku beraya kat Kota Tinggi, pagi lepas sesi salam2 n 'slot air mata', kitorang menjamu selere la..huhu as usual, mak aku prepare nasi minyak n ayam masak merah, aunty aku plak prepare rendang n ade la lagi lauk pauk yang aku malas nak cite. Kitorang pun makan la~

Lepas tu, mak aku ajak kitorang pi beraya kat Bandar Penawar (terletak dalam Kota Tinggi tapi agak jauh dari lokasi kitorang) perjalanan ke situ makan mase lebey kurang sejam la..ok, aku g ikut Paksu aku, dalam kereta die tu ade maksu aku, anak2 die, (pa'an n 'am') huhu..,nurul, aku and ila. FYI, nurul n ila tu cousin aku lah..tapi kecik lagi dari aku..sorang upper six n sorang form 4.

On de way tuh..aku agak boring dalam kreta tuh..aku layan jela kerenah anak paksu aku tuh. Dorang main selak2 kain nurul la..ahahha..kesian nurul.. Dah sampai ctu kitorang pun melawat la makcik yang duk kat sane, kesian, suami die terlantar sakit n makan/minum through tiub jek. Then nak diringkaskan cerita, kitorang pun balik la. On the waY balik tuh..sume ok jek la..still aku melayan anak paksu aku, bile aku dah nampak bandar Kota Tinggi tuh..aku dah hepy la.. dah nak dekat sampai la katekan.

Tibe2(ha ni part yang xbest), bile paksu aku brek jap cuz nak turn right dkt 1 junction tuh, tibe2 krete die breakdown!


owh sheet!!

xpasal2 aku, nurul, ila and paksu aku menolak kereta ditengah bandar disaksikan jutaan manusia time tuh, aunty aku leh bantai gelak sambil cakap nak amik gambar nak anta metro. Sebabnye, unik sangat kitorang tolak kereta tuh, :

* Nurul yang memule keluar dari kereta tu, dye pakai baju kale kekuning2an,

* 2nd aku la yang keluar, dengan baju aku yang berunsur kemerah2an

*last followed by ila..dengan baju ijau die..

sarcastic jek keadaan tyme tuh..


"hahhha..macam trafic lite dh korang nih..tolak kereta pakai baju lawa2.."

*quotation yang agak menggeramkan..

Wednesday, September 16, 2009

raya..raya..raya!!!!



hehe..cam riang rie jek title aku..hohho~

bile dihitung dengan jari jemari..seems like lagi 3 hari nak raya..whoaaa...

tetapi, apalah nasib ku sem ini..i will go back home only on friday, then by saturday dah ade kat kota tinggi plak.erm..Ahad dh raye..(kalu betul la ape yg kalendar aku paparkan). So, tahun ni mak aku wat preparation 98% by herself..demm..aku balik nanti takat sempat tolong skit2 jek..

Actually aku xsabar nak balik..nak jumpe family aku..xtau kenape lately rase rindu gile kat mak, bapak n adik2 aku..aku sebenarnye homesick gak tetibe..tapi aku malas nak layan sangat perasaan aku neh..(sob..sob..*background music: Dendang Perantau)


bile RAYE:

  • Sewaktu moyang aku tinggal kat rumah aku dulu..rumah aku jadi 'pusat' @ 'raya center' as my cousin suke ckp dlu..huhu..seronok bile malam raye sume2 datang umah aku..stay up till 4 5 pg..
  • Aku dapat duit raye. gile x suke? *walaupun xsebanyak dulu..hoho..dulu sape2 jek pn akan kasi..skarg ni uncle2 yg rpt2 kasi r..tp best gak cz amount die ala2 bertambah seiring dgn usia aku..huhu
  • Mak aku xkn masak ketupat lemang ni sume..bcoz..sume yang datang umah aku akan bwk mende2 tuh sume..some more kwn2 bapak pun akn 'deliver' malam tu..haha..so, ape yg mak aku masak? haa...mak aku akn masak nasi minyak@beriyani...haa...sedaaap. *ramai kawan aku yang pelik dengan keadaan ini..kerana mereka ckp nasi minyak selalu msk time org nak kawen jek..huh? well dkt rumah aku xde syarat2 sebegitu..u can cook any special recipes whenever u wannit okeh?
  • Kehadiran uncle2 side bapak aku bersame aunty2 n cousin2 aku yg sumenye total havoc! hehe..seronok, t akan ade sesi kutuk mengutuk walaupun hari raye..haha..n tgk paksu aku gado ngn cousin aku..baling2 kacang..hehe..seronok2..
  • Yang ni aku xsuke..tp nak letak gak kt cni. Aku penat gile time 1st raye..haha..kalau mak aku bace nih..mesti die ingt aku sentap die..wakaka..xla..aku penat kalau 1st raye kt umah aku tu..maklum la..aku kan satu2nye dayang istane kt umah tu..adek2 aku sume hulubalang ..by the way aku ade 2org adek je pn..so konpem la aku n mak jek yg bertungkus lumus lebih..tapi aku IKHLAS ye~

tetapi...tahun ni ade sket lain la..kitorang beraye kat kota tinggi tanpa moyang aku yang baru meninggal Febuari yang lepas. Hope to meet all my cousin on the first day of raya la..rindu korang sume..~!!

Maka, dengan ini aku ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada sume family member aku and kawan2 yang tercinta. Mohon maaf sekiranya aku ade menyakitkan korang mentally ke ape..sebarang rase xpuas hati boleh la suarekan pade aku..I'm very open k..huhu..siyes nih aku mintak maaf kalau2 korang terase gile kat aku sampai menyampah gile2 ke ape kan..huhu..



Senarai VIP raye saye (member2):

: rumate saye yang mengaku dirinye comel : Firdausy @ Pdot

: shbt saye yg agak ting tong : Azira @ Zra

: Gadis down syndrom yang selalu mencari kasih sayang dibilik saye : Amalina@ Alin

: Dara pingitan dari Sarawak: Ghaznawi@ Nawi

: Makcik Kantin program berbuke puase floor : Mahfuzah@ Kak Pujah

: Yang agak gedik: Kak sHima

: Sume adik2 first flOor yang menyayangi saye..(hoho..perlu ke?)

Thursday, August 27, 2009

What Should I Do To This Creature??


heishh!
aku betul2 bErmasalah dengan orang yang bercakap macam L.I.N.G!!!
Lagi tambah masalah sebab die memang L.I.N.G.
Sempena bulan Ramadahan ni, aku xmo lah nak ngumpat sesape tapi ni sekadar luahan perasaan aku yang dah xboleh nak disimpan2 lagi dah ni..

Kepade 'E',
tolong la stop tipu2 kitorang nih..kitorang bukan amik u masuk
group kitorang untuk Dengar u tipu sepanjang time especially when it's the time to do assignmentz ok!

1st time:

aku : malam ni dtg bilik i, kite will start at 9.
'E': i xbleh la..i masuk debate, kne tolong ajar junior yang masuk debate, kalau i x cari orang malam ni nanti tuan syed marah.

then, aku tanye junior aku yang incharge dengan debate tu, die plak cakap kat aku, dak2 untuk debate dah lame dah dicari, malahan terlebih2 sampai ade yang kene tarik diri..
pehh..aku sabo jek la..malas nak malukan sesape.

yang tak tahan tu, seminggu after tu, kitorang jumpe after klas, die tanye la, camne assignment tu, aku bitau la kitorang dah siap hanta..nak tau pe die cakap??

'E' : u noe What, luckily i didn't went 4 d assignment's discussion la..i praktis untuk debate n i dapat best speaker!!!!

aku mase tu mcm *whatever!!!*
dah la xwat assignment, bleh nak cakap nasib baIk plak..cam dog jek perangai, and then..yang bestnye skang nih,...aku hangen bile dapat tau bukan die yang menang best speaker tu..plus..dorang cakap die xmasuk pun debate to..what the hell la kaN..

to E..this is the last time u can cheat me k, next time i'll mAke sure
u get it from me in public..
and yes..u r a 'BIG MOUTH'!!!!!


same macam muke E

Saturday, August 22, 2009

Salam Ramadhan~


Semoga Ramadhan ini membawa lebih keberkatan dalam perjalanan hidup seorang hamba yang mengharap dari
Yang Maha Pengasih.

Thursday, August 6, 2009

6AS1..the best thing ever happened


hmm..how i miss all my buddies from my form6 class..u guys..xtau la bile boleh hang out ramai2..teringin nak join program korang "Trip ke Tioman" 2..tp ade mslh mase dan fulushhh..

Bile aku ingat balik sume member2 aku kat form6 dulu..konfem gelak..mane taknye..dah aku mingles ngan dak2 yang kuat gelak n sangat playful dalam kelas tu..uuu..rindu sangat kat korang..janganlah menganggap diriku ini sombong ke ape..korang msg je la..insyaAllah aku balas
.. Lagipun, past few years aku memang jarang ade kt JB..bleh kire jek brpe kali aku balik..salu balik umah unCle..which make it hard to join u guys in any program korang..sorry ye.. But..no matter what..korang tetap antara 'the best thing ever happen to me..!!".. syok nye dulu..kne marah same2..kne kutuk same2...kne denda same2..haha..

antara kroney2 aku dalam klas...
MaspOor
Dah berkahwin dah..and ade satu baby girl yang sangat comel!! She is one of my best frenz..till now.still in touch even though die dah ade own family..n little cutey princess..huhu..kitorang salu
merapu dalam klas..lukis gambar dak2 dalam kelas la..perhatikan orang sane sini..hehehh..bajet bagus la gak kitorang tyme tu..paling xleh lupe..aku n maspoor jatuh kat depan pintu klas and baju aku terkena cat pintu tu..uwwaaa~ kamben btul situasi tu lah!!

Sheila
A beautiful indian girl, yang mule2 duk same aku kat kelas.. Sheila ni..actually, sangat kelakar..hahah..n boys kelas aku pun suke sakat die..muke die iras jaclyn victor..tp cun lagi sheila ni la..die kalut..xwat salah pun takut gak..dialog die yang paling bikin havoc..: " pzah..dorang sume dah peccutt!!"
haha..actually die nak ckp dak2 laki dah cabut kua skolah tp die tersalah gune ayat da~

Usher & K-role

Hah ni due xyah cakap la..slalu kne aim ngan cikgu2..nakal..kuat main dalam kelas..tapika
n..dorang ni pelik tau..memang best fren..tapi suke sangat gado..bukan gado kasar2..gado majuk2..wakaka. ishh memang pening la kpale nak melayan ni due..

Akmal

haha..ni lagi satu ni..die poyo!! haha *jgn mara eh kemal..
tapi die sangat baik..berkongsi ilmu dengan aku..and aku masih ingat lagi
ye kemal planning restoren kite berempat tu..ko ingat lagi x..? kemal juge merupakan Best Student STPM skolah aku..time batch kitorang la..huhu..

Sadik(duduk) & Jhono (diri sket tu)


isskk..ni kalo nak crite same jek macam krole n usher..kirenye..kelas kitorang tu ibarat playground disebabkan dorang ni la..beza dorang ngan krole n usher is..aku xpnah nampak dorang gado..hehehh jhono tu bukan name sbenar..name sbenarnye..nur hazme

bestnye join dak2 ni cuz..dengan dorang..boleh lupe masalah..mane tidaknye...ketawa 24/7..huhu.. Actually ramai lagi kalau nak disebut memang x abes..cuz satu kelas pun rapat jek..macam2 perkare berlaku kat aku dari yang manis2 sampai la yang pait2..tapi tu sume pengalaman..yang amat bernilai la bagi aku..to you guys..'aku rindu kamu semua'

Wednesday, August 5, 2009

A.k.u, D.e.m.a.m, U.b.a.t & P.e.n.y.e.s.al.a.n


A.k.u:
bile orang cakap aku degil, aku marah..xleh terime lah pe la kan..tapi hakikatnye..bile aku scan n post mortem diri aku sendiri..memang..aku DEGIL!..tapi..bukanlah aku degil sampai Mak Bapak aku hangen ngan aku ke pe..aku degil cume pade satu perkare jek..time nak makan@minum obat. Bukan setakat parents, aku tau..even rumate aku pun hangen gak bile die memakse aku bangun dari tido sebab nak suh makan obat..*sorry la cik pdot yang prihatin. Bukan ape..aku malas nak jadikan 'makan obat' sebagai rutin harian aku..terase macam orang sakit sangat..padahal aku xde la rase teruk sangat sakit aku tu..hmm


D.e.m.a.m:

hmm..bile aku jejakkan kaki aku kat puDu 3hb Julai yang lepas..aku dah rase semacam
..xtau la kenape..aku turun kat puDu cuz nak jumpe pDot kat situ..die turun kat stesen bus Pekeliling..Aku tunggu die kat KFC depan Puduraya tu..then kitorang pun makan2..Lepas makan tu..waktu dah keluar kFC tu..aku rase insecure sangat, aku terus mintak kat pdot mask kat dalam beg aku tu..aku pakai mask tu..

then petang tu..dah sampai kat umah Eyta *aunty pdot, aku terase macam nak batuk jek.xtau kenape..then malam tu aku rase macam nak teruk jek batuk aku..aku pun minum la ubat batuk yang ade kat umah eyta tu and telan 2 bijik Panadol Actifast, dengan harapan xjadi demam..tapi malangnye..


keesokan harinye, aku bangun dalam keadaan suhu badan aku sangat tinggi..ya tuhan..aku takut gak time tu..teringat2 jek h1n1 kan.. Then aku makn ubat. dah berpeluh..tibe after l
unch..badan aku panas sangat2..padahal aku dah cover badan aku dengan due selimut and satu tilam toto yang tebal tu..tu pun amik mase more than half an hour baru aku berpeluh..aku nekad dah lepas berpeluh tu terus g Hospital Putrajaya, then dorang arahkan suh g Klinik Kesihatan Putrajaya plak..time tu suhu badan aku 36.5 jek. Tapi aku dah xtahan nak tunggu lame kat situ, aku pun cakap nagn pdot nak balik kolej terus..nak g Pusat Kesihatan Upm. Sampai kat PK 2..suhu badan aku naik jadi 37.9..then aku pun di check up oleh dokter yang xbrape nak ade body contact ngan orang, boleh bayangkan, g checkup, die x check pun aku pnye respiratory system ok ke x..ceh..takat asstnt die cek temperature jek..

U
.b.a.t
:


Dokter yang ngengade tu pun bagi la aku obat2an.. antarenye:
  • Antibiotik
  • Panadol
  • Tussidex Forte (ubat batok)
  • Zecuf (Ubat sakit tekak)
  • Dexchlorohenaramine ( flu)
huhh..seperti yang sedia maklum.. I HATE OBATTT!!!!! dari dulu xabis2 ubat jek..boring..aku just suke ubat2 homeopathy jek..cuz it's sweet like sugar..

tengok la ubat2 yg banyak nie..isskkk

P
.e.n.y.e.s.a.l.a.n
:


kenape aku menyesal?? cuz before ni..last 2 week, aku ade kne demam..and aku dapat antibiotik which doctor suh aku habiskan..but what i did was..i never took the antibiotik, malahan aku kasi kat orang lagi ade..Then lepas mak cakap baru aku sedar, tujuan dokter suh aku habiskan antibiotik tu adelah supaye kuman tu bleh mati..tapi aku degil..tu yang sekarang kne balik demam cuz belum betul2 baik lagi mak kate..tambahan pule tyme kluar ngan mak haritu aku minum minuman ber'ais' walaupun mak sudah menegah..hmm..iskk..how menyesal i am now..damn!!!

Friday, July 31, 2009

Tagged by Zra

1. apa perasan sekarang
* perasan ke perasaan nih..? huhu..i'm very happy if perasaan yang dimaksudkan


2. saya nak makan
* Grilled Chicken Chop di Village View, Bangi dengan Pdot N Alyn lg, n saye jugak nak minum. Caramel Frappucino okay?


3. saya x suka
* orang yang berkawan dengan saya untuk kepentingan diri,contoh: suke curi tulang elak wat assignment kerane tahu saya yang baik hati ini akan wat kerja tu kalau die x wat. kejheyy!!


4. impian saya
* nothin more than make my parents happy



5. haiwan yg saya tidak suka
* ciCak, kaTak, baBii, geng2 gamPs. wahaha..jaat sunggoh diriku.


6. saya harapkan
* saya akan kekal sebagai anak yang baik selama2nya


7. jika boleh diputarkan masa
* saya akan putarkanla...try tgk kot2 bleh ejas pape kann..tp alwyz bear in mind, we hve no power to change our qada' n qadar except for workin hard to get a better life


8. saya pada 10 thn akan datang
* makin cun *wahahahaha..erm..get my own house, my own family, finished my studies, pekerjaan yang tetap..n still membalas jasa parents ku.


9. hp saya adalah
* nokia 5300: gift from my loving and caring dad!


10. saya pernah bercinta sebanyak
* more than hundred..with books okay..dun get anywhere else..


11. saya suka pada
* orang n mende yang saye suke la


12. kawan2 saya
* pelengkap idup saye..glad to have FRIENDS like uols!!


13. pernah dikhianati
* pernahh..isskk..deep cut.


14. apa yang hendak dilakukan terhadap org yg mengkhianati anda
* xnk wat pape..leave it to GOD


15. senaraikan kawan untuk di tag
* allyn
* ghaznawi