Monday, December 28, 2009

JB-KL-PHG

Hmm..lantaran kebizian hidup, aku baru nak update cerite nih..enjoy! haha

hurmm..tujuan utama ke Jerantut, Pahang adalah untuk berjumpe dengan mama and abah (parents pDot) yang baru pulang dari Tanah Suci. Seronok..heehe i dapat selendang n mini sejadah. Cute2! hihih..


Selendang n Mini Sejadah yang Mama kasi..suke2!!

Seperti biase la..sepanjang berada di sane..macam2 aktiviti dilakukan. Antarenye :

  • Kitorang [me, pDot, anGah n sYasYa] ziarah umah aunty (makcik pdot). hehe saje2 lepak..makan mee..then kat umah aunty tu ade satu building kecik yang digunakan untuk kumpul sarang burung layang2..siap ade sound system lagi. Sound system tu alarm set. Bunyi sampai malam kul 8 je kot. Sounds sytem tu berfungsi untuk umpan burung layang2 buat sarang kat situ la. Mule dengar ingat memang suare burung layang2 yang real, then aunty btau yang itu cume sound system kat building tu je. So, burung layang2 yang berhampiran akan tergoda untuk wat sarang kat situ la kot. haha. Ha..then aunty ckp..orang2 yang nak beli akan masuk building tu untuk harvest sarang tu la. Menurut firdausy pule, satu kilogram sarang burung layang2 ni harge die almost RM 10,000. Ha..kire memang kaye la aunty. hehe.
  • Malam2 tu ade gak la lepak kat umah bawah..[umah baru pDot]. Ha yg bestnye..aku main lagu Bugih Lamo gune piano..ft dengan pDot ok. Menyesal x rekod.
  • Hmm..hari ke tiGa plak..pagi hantar cousin pDot 'Mia' kat terminal cuz die nak balik KL. Waktu tu ade sorang member lame pDot. Mereka berdialog seperti di bawah:
Member :
"Eh ushy ko ade kat cnie eh?"
pDot:
"Ha'ah.."
Member :
"Eh?Ko da bis study ke?kerje kat cnie ke..?"
pDot:
"Ha'ah.."

Member :
"Ooo..Kerje pe? Cikgu ke? Mengajar kat mane?"


Pdot:
"Ha'ah.. Kat sekolah tamil."


Member:
"Sekolah tamil? Ko ajar english ke?"


Pdot:
"Ha'ah.."

Member:
"Ooo..sekolah tamil mane ek?"

Pdot:
"...................."


(*die terus wat bodo xjwb soklan member die tu)


Dialog di atas xtepat 100 peratus ok. Seingat aku jela aku tulis.


hehe..yang penting lepas die cakap tu..aku n Tok Siah berpandangan sesame sendiri n gelak pat tu jugak.By the way, Tok Siah tu nenek pDot. *Haha..this entry seriously involving her family.siot jek aku.. Then only we know yang pDot ade history sket ngn dak laki tu..dak tu lebih kurang mcm penah tipu duit pDot la..Pinjam duit dengan alasan nak start bussiness but in the end..there's nothing .

  • Oke, selepas itu,kitorang pun balik uma, mandi siap2 nak kua g Temerloh. *ye..waktu anta mia tu kitorang xmandi lagi pun..bangun2 cuci muke terus kua..habat gile kn?ahaha. Ape ade di Temerloh? Huhu..actually pDot planning nak kua ngan member die, Uya. So, kitorang pun kua la, mule2 g umah Uya, then naik kereta Uya la round2. Kitorang g makan dulu, akibat daripada masing2 xtau nak makan ape, last2 kitorang end up kat KFC. Lepas tu Uya membawa kitorang bershopping di The Store! *bangge seyh g The Store. Then selepas siap2 bershoping,kitorang pun balik la.
  • Keesokan harinye, waktu petang tu, pDot bawak aku g Expo kt Jerantut tu.Kunun2 ala2 cheap sale la ctu. Ok la..Aku dapat beli shawl, Pyjamas n perfume. Malam tu pulak the whole family n me pergi ke uma aunty, ade wat barbeque malam tu. Seronok sgt2!! hihi..pasal dapat makan sedap2, then enjoying Aisyah's (pDot's cousin, boleh refer pic dibawah) exOtic dance. Haha..sangat pelik itu dance yet damn funny.
Kiri: pDot n Nik Nur Izz Aisyah Idora Kanan: Nur Syasya Firdausy
  • Hmm..so the next day is hari kitorang balik ke KL. Kitorang naik bus pukul 10 and sampai KL around 1pm la..Huhu..overall the trip was so exciting as i got my first experience to travel alone and being with them makes me feel at home. Best2!! Nanti bleh g lagi..next week pDot plak ikut i balik..ade kenduri. Hehe
*YANG PALING SERONOK ADALAH APABILA AKU MENIPU PDOT.AKU BTAU NAK BALIK 24 BUT AKU SAMPAI SANE 23 DEC. HAHAHH.AKU KLENTONG RBILANG ADE MEMBER AKU NAK TURUNJERANTUT N NAK SUH DIE P AMIK KT BUS STATION. OWH YEAHH MISSION ACCOMPLISH!

2 comments:

Anonymous said...

entry ni mmg BAGUS SANGAT tyme part2 yg nganjeng keindahan yg ade kt 'the pantry'@ the store 2..

enDicLeo_pZah said...

huh?mane ade nganjeng? puji jek kot.