Tuesday, September 22, 2009

kenangan 1 Syawal yang aku xkn lupe sampai mati!

hah!! ni nak cite nih..

kenapekah entri aku berbunyi begitu? ade kejadian yang daksat kah? Daksat bagi aku, xtau la orang len.

1 Syawal kali ini..aku beraya kat Kota Tinggi, pagi lepas sesi salam2 n 'slot air mata', kitorang menjamu selere la..huhu as usual, mak aku prepare nasi minyak n ayam masak merah, aunty aku plak prepare rendang n ade la lagi lauk pauk yang aku malas nak cite. Kitorang pun makan la~

Lepas tu, mak aku ajak kitorang pi beraya kat Bandar Penawar (terletak dalam Kota Tinggi tapi agak jauh dari lokasi kitorang) perjalanan ke situ makan mase lebey kurang sejam la..ok, aku g ikut Paksu aku, dalam kereta die tu ade maksu aku, anak2 die, (pa'an n 'am') huhu..,nurul, aku and ila. FYI, nurul n ila tu cousin aku lah..tapi kecik lagi dari aku..sorang upper six n sorang form 4.

On de way tuh..aku agak boring dalam kreta tuh..aku layan jela kerenah anak paksu aku tuh. Dorang main selak2 kain nurul la..ahahha..kesian nurul.. Dah sampai ctu kitorang pun melawat la makcik yang duk kat sane, kesian, suami die terlantar sakit n makan/minum through tiub jek. Then nak diringkaskan cerita, kitorang pun balik la. On the waY balik tuh..sume ok jek la..still aku melayan anak paksu aku, bile aku dah nampak bandar Kota Tinggi tuh..aku dah hepy la.. dah nak dekat sampai la katekan.

Tibe2(ha ni part yang xbest), bile paksu aku brek jap cuz nak turn right dkt 1 junction tuh, tibe2 krete die breakdown!


owh sheet!!

xpasal2 aku, nurul, ila and paksu aku menolak kereta ditengah bandar disaksikan jutaan manusia time tuh, aunty aku leh bantai gelak sambil cakap nak amik gambar nak anta metro. Sebabnye, unik sangat kitorang tolak kereta tuh, :

* Nurul yang memule keluar dari kereta tu, dye pakai baju kale kekuning2an,

* 2nd aku la yang keluar, dengan baju aku yang berunsur kemerah2an

*last followed by ila..dengan baju ijau die..

sarcastic jek keadaan tyme tuh..


"hahhha..macam trafic lite dh korang nih..tolak kereta pakai baju lawa2.."

*quotation yang agak menggeramkan..

6 comments:

SoReNsEn said...

wakaka!!! aiyoo.. meriah yer tema raye korg tahun ni.. tema traffic light!!!

-ROCKprincess- said...

huhuhu...
ciannyer....
kena tolak kete pakai baju kaler2...

enDicLeo_pZah said...

huhu..lyla,
tu la..kesian gile..pnat tau..dah la pukul 2 lbey time tuh..panas terik.

enDicLeo_pZah said...

haha nawi..
tuh la psl..menggedik di jln raye!

Suikodenatvirus said...

hahahaha...klo ak tau ak g kota time 2 ruginye....klo x dah lame ak post kt FB huhuhhuu

enDicLeo_pZah said...

ko memang. jahat.