Wednesday, September 16, 2009

raya..raya..raya!!!!



hehe..cam riang rie jek title aku..hohho~

bile dihitung dengan jari jemari..seems like lagi 3 hari nak raya..whoaaa...

tetapi, apalah nasib ku sem ini..i will go back home only on friday, then by saturday dah ade kat kota tinggi plak.erm..Ahad dh raye..(kalu betul la ape yg kalendar aku paparkan). So, tahun ni mak aku wat preparation 98% by herself..demm..aku balik nanti takat sempat tolong skit2 jek..

Actually aku xsabar nak balik..nak jumpe family aku..xtau kenape lately rase rindu gile kat mak, bapak n adik2 aku..aku sebenarnye homesick gak tetibe..tapi aku malas nak layan sangat perasaan aku neh..(sob..sob..*background music: Dendang Perantau)


bile RAYE:

  • Sewaktu moyang aku tinggal kat rumah aku dulu..rumah aku jadi 'pusat' @ 'raya center' as my cousin suke ckp dlu..huhu..seronok bile malam raye sume2 datang umah aku..stay up till 4 5 pg..
  • Aku dapat duit raye. gile x suke? *walaupun xsebanyak dulu..hoho..dulu sape2 jek pn akan kasi..skarg ni uncle2 yg rpt2 kasi r..tp best gak cz amount die ala2 bertambah seiring dgn usia aku..huhu
  • Mak aku xkn masak ketupat lemang ni sume..bcoz..sume yang datang umah aku akan bwk mende2 tuh sume..some more kwn2 bapak pun akn 'deliver' malam tu..haha..so, ape yg mak aku masak? haa...mak aku akn masak nasi minyak@beriyani...haa...sedaaap. *ramai kawan aku yang pelik dengan keadaan ini..kerana mereka ckp nasi minyak selalu msk time org nak kawen jek..huh? well dkt rumah aku xde syarat2 sebegitu..u can cook any special recipes whenever u wannit okeh?
  • Kehadiran uncle2 side bapak aku bersame aunty2 n cousin2 aku yg sumenye total havoc! hehe..seronok, t akan ade sesi kutuk mengutuk walaupun hari raye..haha..n tgk paksu aku gado ngn cousin aku..baling2 kacang..hehe..seronok2..
  • Yang ni aku xsuke..tp nak letak gak kt cni. Aku penat gile time 1st raye..haha..kalau mak aku bace nih..mesti die ingt aku sentap die..wakaka..xla..aku penat kalau 1st raye kt umah aku tu..maklum la..aku kan satu2nye dayang istane kt umah tu..adek2 aku sume hulubalang ..by the way aku ade 2org adek je pn..so konpem la aku n mak jek yg bertungkus lumus lebih..tapi aku IKHLAS ye~

tetapi...tahun ni ade sket lain la..kitorang beraye kat kota tinggi tanpa moyang aku yang baru meninggal Febuari yang lepas. Hope to meet all my cousin on the first day of raya la..rindu korang sume..~!!

Maka, dengan ini aku ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada sume family member aku and kawan2 yang tercinta. Mohon maaf sekiranya aku ade menyakitkan korang mentally ke ape..sebarang rase xpuas hati boleh la suarekan pade aku..I'm very open k..huhu..siyes nih aku mintak maaf kalau2 korang terase gile kat aku sampai menyampah gile2 ke ape kan..huhu..



Senarai VIP raye saye (member2):

: rumate saye yang mengaku dirinye comel : Firdausy @ Pdot

: shbt saye yg agak ting tong : Azira @ Zra

: Gadis down syndrom yang selalu mencari kasih sayang dibilik saye : Amalina@ Alin

: Dara pingitan dari Sarawak: Ghaznawi@ Nawi

: Makcik Kantin program berbuke puase floor : Mahfuzah@ Kak Pujah

: Yang agak gedik: Kak sHima

: Sume adik2 first flOor yang menyayangi saye..(hoho..perlu ke?)

1 comment:

SoReNsEn said...

hahah.. tetibe kan aku masok list vip plak. cam best la tulis psl trivia raya.. nak buat gakla..