Monday, July 20, 2009

Berbaloikah perjalanan sejauh itu????

This entry sounded serious aite..haha..nottin serious..just pissed off dengan ape yang aku dah lalui... Macam ni ceritenye..adelah hari tu..actly from last sem lagi, lepas dapat tau yang there's new branch of Krispy Kreme doughnut n kopi tu kt times square, aku n member2 semangat nak g try..but memandangkan launchin day die dah clash ngn cuti aku..aku n kawan2 postpone la niat nk g Krispy Kreme.. (*terliur dengan gambaran yang indah donut2 yang ade...)
So!!,, semester ni..ktorang pn hepy2 la semangat nak ke Krispy Kreme tu..*aku, pdot n nawi-kun.

Sanggup ni pergi Times Square untuk donut itu semata2 walaupun kitorang amik kesempatan untuk tengok ICE AGE 3 yang memang worth watchin..(*trillion thumbs up!!!), selain aku membeli jam dan tshirt2..sementara pdot n nawi pun survey2 jam dkt Sungei Wang Plaza tu..kann.. Bile kitorang sampai kat Krispy Kreme outlet tu:
  1. - kitorang tengok n observe keadaan sekeliling
  2. - masing2 wat muke lepas tengok harge donut2 n drinks kt ctu..kate branded kn...
  3. -terpinga2 nak pilih donut yang nak dibeli..sampai queue line tu semakin panjang hanya kerana kami bertiga.
  4. last2 kitorang memilih untuk membeli SEDOZEN donutss ye..
  5. tak lupe juge minuman: ICED AMERICANO..
haha..pastu kitorang pun pilih la tempat duduk kat atas..comfortable la gak.. ape lg..as usual..sebelum makan..kitorang amik gambar la dlu.. Then..kitorang pun mule la menjamu selerew..huhhh..secara tibe2..aku rase macam betul ke aku kat Krispy Kreme nih..ke Kedai Donut Pak Abu? Ya ampun.. Nak compare dengan Big Apple (*my Malaysia products) trillion times better okayy..!! Yuckkssss!!! Xsedap langsung..Padan le xramai..ade family negro jek yang makan kt ats tu time tu.. Mesti korang nak tau kan ape yang xsedap sangat kan? :
  1. Donut die xlembut cam Big Apple's..
  2. Manis die..ibarat..kalau korang extract gule dari donut tu..korang bley dapat stok seminggu..bapak maniss!!!!!!
  3. Coklat yang digunekan untuk topping sangat xsedap dan terase kemurahan coklat itu.
  4. Fill strawberry yang digunakan menyerupai jem strawberry 3ringgit lebih yang ley bli kat Kedai Runcit Prem.
  5. Coffe die xbest..


Walaubagaimanapun..1 jek la yang aku leh bg kredit...servis die..especially layanan workers die pade customer. Kire dorang rajin melayan customer and xde la kekwat blagak keje ctu kan..meyB dorang sedar kot dorang xlayak nak berlagak dengan keadaan rasa donut yang macam tu...neway..thanx pakcik cuz amikkan pic kitorang..

arigato!!

6 comments:

Anonymous said...

kn bgs klo tokey 'kerasnye kering' ni bc mnd alah ni sume..

enDicLeo_pZah said...

haha..kerasnye kering ehh..?
wakakakakaka..kt phg cmtu ke pdot...

SoReNsEn said...

kerasnye kering? ermmm.. mcm ader yg x kne je peristilah tersebot yer.. *TAXIIII

enDicLeo_pZah said...

haha...nawi..
jgn pkir jalan london...
pdot besungguh2 menafikan tiada double meaningnye peristilahan itew...
die memasukkan krispy kreme yew..gazzu-kun

shaziera87 said...

haiiihhss... jem kedai prem..?????? hahahaha... ^.^

enDicLeo_pZah said...

haha zira..sbenarnyekan..wa xpenah pun beli jem kat kedai prem tau..wa saje jek hiperbola kan..wakakaka..
saje promote2..huhu