Tuesday, May 4, 2010

Where is the good in goodbye?

Why does it take a minute to say hello and forever to say goodbye?

Jejak pertama aku kat sini (UPM) merupakan fasa baru dalam hidup aku mase tu. Aku tak pernah sekali pun berjauhan dengan family aku, tapi disebabkan keinginan dari kecik aku nak masuk U, aku tekad. Walaupun hari pertama tu, aku ibarat budak yang baru masuk darjah 1 tu, menangis bile parents aku nak balik..[ehh..tercerite plak..]

Sekarang ni, mungkin fasa baru jugak yang sedang menanti aku kat luar sane, tapi kali ni lain, ni fasa nak meninggalkan UPM. Aku sedih jugak. Sebab dah tibe saat aku berpisah dengan family aku kat sini plak. [sedih gile!]

Korang..aku sayang sangat kat korang. Type entri ni pun aku nak nanges je. heh!

Entri ni tribute untuk sume2 yang aku sayang kt cnie.

Roomate :
Dulu, waktu mule2 masuk, kite kawan ramai2..tapi lepas tu k
awan kite yang ramai2 tu xsayang kite, die buang kite, ikut orang lain..kite di pandang hine oleh orang yang kite anggap dah macam adik beradik sendiri. Sebabnye? Kite rapat. Salah sangat ke kite rapat time tu? yang diorang pun nak ikut misinterpret kenape?Kate kawan. Mase dulu, each moment kite dengan kawan yang ramai tu la yang paling bahagie..tapi skejap je..xtahan rupenye..maintainance dorang xberape nak bagus, terpecah2 plak kite. Yan jadi mangse kite jugak. Dah banyak mende yang kite lalui same2. Same2 kene reject dengan member sendiri, same2 kene hine and umpat oleh warga blok yang x bertauliah. Tapi nasib baik kite strong. Kite maintain cun walaupun time tu, TUHAN je tau macam mane kite hari2 nangis. Tapi, akibat kite nangis over2 dulu, skarang kite ketawa tak ingat dunia. Sebab kite dah jumpe orang yang betul2 anggap kite kawan. Orang-orang ni semua sayang kat kite rumet..xmacam yang dulu. Sedihkan rumate, kite nak tinggalkan dorg?Rumate, i pun nak mintak maaf kat u jugak la, u sangat baikkkk! Selalu tolong i..selalu jage i dah macam family member dah kite, well memangpun kn? Kite kan 'cousin'. I'm happy to know your family well, and i'm also happy that my family also know you well. Kalau lepas ni kite memang xjumpe, i akan rindu kat u sangat2!! I xde adik bradik perempuan, so u're the best sister i had. Love u! [tapi klu kite jd smbung study nanti, sile lupekan ape yg u dah bace td eh. ;p]

Nawi:
Kau pulak..antara kawan aku yg bijak..tapi mulut hanjj. [hahahh..saje nk carut ko..]..confirm aku akan rindukan setiap saat kite melalut wat assignment last minute, yang hasilnya selalu the best among the rest[takbur..]..Kau pun pernah melalui kesengsaraan idup kat cnie disebabkan mende yang xde kaitan dengan kau, waktu tu,aku kesian gile kat ko..huhu~ Tapi, kalaulah aku pernah menyakitkan hati kau ke..aku mintak maaf ye nawi. Sedih bile fikir2 3 tahun tu sangat singkat, dah tahun2 terakhir baru kite nak makin rapat and makin mengenali antara satu sama lain. Pada aku kite sume same je [cantek], xde beza..Aku doakan kau berjaya dapat ape yang kau impikan dalam hidup kau lepas nih. ko janganlah fikir sedih je nak kne stay semula kat tempat asal ko tu, kite tak tahu peluang yang akan datang. Kalau ada rezeki ko kat cnie, InsyaAllah kite jumpe lagi. :').. Kalau aku kawen nanti ko datang tau. ;p

Alin:
Hey sengal..u la budak paling menyibuk yang best i pernah jumpe. Dulu2 kalau tengok muke u [time u awl2 jd junior kitorang] mcm nak lempang hari2 je. poyo. Ingat x? sisterhood kite mule berputik apabila u sibuk2 lepak bilik tv dengan kitorg? Maklumlah, time tu kitorang macam alienated akibat sumpahan Gummpy Witch itew. U selalu datang dan2 bawak assignment la..study la kat ctu kn.. The most unforgettable thing about u in my mind are the moment i saw you spinning on the road before you masuk dalam parit tu. Tuhan je tau macam mane berderaunye darah i.. gile! Dah tau ujan nak bawak motor laju2 lagi! U know wht, even sampai skarang kalau i lalu tempat tu, i akan teringat tau. Tengok u macam tu kat dlm parit tu, xrase kelakar langsung. Sedih! I nangis okay. Tapi xpe la, luckily xde serious injury ke pe.. Huu..U pun rajin la sharing2 problem ngan kitorang kan.. [u x takut ke? anytime je i boleh jual secret besar u tu kat CIA tau..], Kesian u, disebabkan baik dgn kitorang, ade la beberapa makhluk yang paiseh je kat u kan? kesian..ahahha..tapi kite cool kan? pergi mamps same diorang. Ingat x kite mik pic sengal2 3 org. Haha, kalau tengok pics tu sume, sumpa gelak. Muke masing2 mintak pelempang. Lin, kak fiza nak mintak maaf jugak..maybe u tensen kan asyik kne reject je dengan i..haha, [oops,!lupe tgh mintak ampun..], kite kan selalu gurau2, buli2 u..and kalau ade pape lain yang kak fiza xnotice ke, i'm sorry okay..I'm happy for you now, cuz u're much stronger, and skarang pun tgah bunge2 cinta kn? really2 happy for you sis. I hope korang kekal la eh? Send my regards to adam. ;p

Kak Pujah:
Kak.terima kasih sangat3!!!!!! Akak banyak support kitorang, bnyk tolong kitorang, masakkan spageti yang sangat sedap untuk kitorang. Fiza rindu gile nanti kat akak, walaupun kite se'JB'. Huu~ memanglah kite boleh berjumpe kat JB tu, tapi environment dah lain, Pasal kitorang gigih nak cat bilik TV dulu, akak kene ambush dengan senior lain. Kesian tengok akak sedih time tu, tapi fiza ingat lagi, kalau waktu tu ade program pape, kitorang memang nak wat yang terbaik cuz kitorang nak backup akak. ha..terer x kitorang , Kak pujah, akak la manusia yang agak paling sengal la fiza pernah jumpe. Paling best part akak gelak. Akaklah mantan ketua blok yang paling cool kt CENDI nih..love u kak pujah!

Kak Cima:
Si senget..huhu, akak merupakan seorang yang sangat serius time bg nasihat, and then bole jadi paling biol lepas tu. Fiza doakan akak menemui cinta sejati secepat mungkin. ahahahhhah ;p, and, jgn tertipu dengan pujuk rayu die eh. Nanti mesti kite rindu kegedikan kak cima. [teringat lagu Kuala Lumpur..]

Adik2 junior:
Teng: Si gile. Love ur voice, keep ur effort in learning guitar. Kalau orang nak cakap u gedik lebih2 maknenye die jeles kat u ok..seperti contoh yang lepas la kan..huhu, Maintain poyo jugak la, nanti nak jd TP kan..haha..

Fatin Nabila: Haa..ni dia, Pemimpin baru blok sem depan. Hey girl, u go girl!!! haha..Kitorang yakin u boleh buat. Offer2 yang u dapat tu fikir la betul2, lagi pun u memang minatkan bidang tu, hihih..yg sebagai pemimpin ni plak, u boleh punye. Awal2 u masuk lagi dah nampak dah ciri2 poyo ketua blok tu ade dah kat u. hihihh..jage rumate elok2 ye, c teng tu bukan betul..
Suare korang yang bingit tu la yg jadi penghibur kitorang sewaktu kat blok, maintain eh korang, last word from me, i'm sorry if ade sakitkan hati korang ke ape..sayang korang!

Ema& Josie:
Kite ni, dah last sem baru nak rapat, padahal menurut kate Josie, akulah manusia pertama kat UPM ni yang die add kat Friendster die dulu. [zaman budak2]. Hmm..xpe, walau apepun, pgalaman dengan korang sangat menyeronokkan, seronokkan kite bergosip2, and mendengar cerita kau Ema, buatkan aku respect kat kau . Kau sangat kuat. Osie budu..kau tu pun take care ye..jgn nk mnjalangzz ek. haha~ Seronok dengan korang, teringat time barbeque tu. Kalau korang sambung study nanti, and aku pun sambung, bolehla kite jumpe..kalau x, kite jumpe time konvo nanti oke!

Selama 3 tahun kat UPM ni, FRIENDSHIP la yang banyak mengajar and bagi aku pengalaman. These 3 years have been a wonderful journey for me, having all these fantastic friends with lovely attitudes of them...u guys gonna me cry hard to leave this place.

How lucky I am to have something that makes saying goodbye so hard.

6 comments:

rumate said...

kt luar mmg i gelak..tp..u tau la kn..n love u 2.

sorensen said...

i love u guys.. remember, we'll be back honey :)

jalangz said...

sayang kamu smua...waaa...sedi sy piza...nangis...[wth..jalangz rock xleh nangis2]...huhuhu

enDicLeo_pZah said...

rumate: xpe rumate, kite bkl jd labih annoying pd amse akn dtg untuk sekelompok org..hahahaha [gelak jaat]

sorensen: ya..we'll definitely. yakin!

osie budu: nangis sayang xpe osie.. :')

enDicLeo_pZah said...
This comment has been removed by the author.
c bondeng said...

sedih ba....
napa la kan mo abes da bru rapat...
sdgkan dlu aku hny sbtng kara d upm...xda kwn...sbb maybe aku mcm kamu juga, annoying...hahahhhaa..papun, harap kt dpt jmpa lagi...will miss u all... ):