Friday, February 19, 2010

geli DOWHH~

bluwekkkk!

sangat tak suke apebile perempuan yang gunekan perkataan seperti diatas [title] tu.
Memang geli ahh. 'Jangan Pilih Jalan Hitam' sangat tema penggunaan ayat itu..

antare yang I pernah dengar and bace comment2 orang kat facebook la..:

"Peh, mane pic aku yang cantik tu dohhhh?"

"Cantik dowh gambar ni.."

Walaupun u tak berniat, tapi u mesti sedar kan, yang u sedang memberi kate ganti nama 'bodoh' dalam bentuk short-form pada sahabat u??

Haha..kan klaka..kalau bercakap dengan lelaki yang ala2 mat rempit, ok,i faham u nak berkomunikasi dengan menyesuaikan diri dengan 'receiver' u..

Huhu, by the waY, I pun tak tahu kenape tibe2 I nak menyentuh isu ni..mesti korang [girls] yang gune terms ni dalam kehidupan seharian korang akan membangkang pendapat I..it's ok..tapi I tetap geli.

Bluwekkk!!! sekali lagi..

*p/s: have a nice day!!

8 comments:

alin said...

ala kalo minah rempit tu mmg camtu la gaya cakapnye kan kak fiza..seperti kenal itu minah.minah pendek tu kan?:p

enDicLeo_pZah said...

bukann..
bukan minah pendek, this time minah yang panjang2..u xkenal sangat kot.. hahaha, nanti i kenalkan eh? by the way, siape plak minah pendek tu? i xpernah tau pn? did i miss anything?

Anonymous said...

hahahaha...aq pun sgt geli ngn tajuk ni.."jalan hitam" sgt tajuk die~ toq2..asalamualaikum dowh~~*oops

enDicLeo_pZah said...

huh, rock kapak seyh bg salam, ade sound effect, ahmad albab kapa?

emm y not try suggestion PakNgah, ganti dengan 'dai'

so, w'salam dai~~~

jalanngz said...

anon ni sape eh...rilek ar dowh..wink*. .piza. .gune dai pun tak boleh blah. .kih kih

Pak Ngah said...

I think it's time to use "maah" like one of my Chinese students... "Cannot one, maah"

jalangz said...

pak ngah dah kasi idea dah..nanti kita gune ok 'maa'

enDicLeo_pZah said...

Pak Ngah:
haha.. ya.. ok maah~