Tuesday, July 12, 2011

Misteri Long Piah


Haha..ape kaitanlah Long Piah dgn NekNak kan? ;p

uuuuu..antuu...uuuuuuuu

S
IHIR

ha..itu adalah keyword yang berkaitan dengan topik kite pada hari ni eh tuan2 puan2. Sejauh mana korang familiar dengan sihir ni? ade tak korang2 ni yang memang biasa ah dengan sihir2 ni? biasa like.. "alah..wa dgn sihir tu dah mcm adek bradek dow.." ehhheh, kalau ada yang cenggitu..shoohh2 g jejauh ehh..gegirl akut.

hik hik hik..


Hahh ni nak ceritalah, baru2 ni gegirl dapat gossip. Adalah orang tu kan, dia guna sihir penunduk kat family member gegirl. Anjat gegirl dengar.. Kuang haja kan? Sihir tu melalui makanan pulak tu. Kesian lah kitorang ni yang dulu kecik2 selalu jugak makan kat situ..padanlah dulu macam suke je nak dengar segala arahan dia
(ececehh nak jugakk..haha).


Malas lah nak cerita detail pasal si penghantar sihir ni semua, yang penting dia kuang haja, sesedap je nak tunduk-tundukkan orang lain biar dengar cakap dia sorang. So orang tak mempersoalkan tingkah laku sumbang dia semua tu. Hehh, nasib baik ada yang dapat trace.


Baiklah..yang sekarang gegirl berminat untuk kupas ni, adalah motif utama pelaku sihir seperti ini. Bila dia dah berniat nak menyihir orang supaya orang tu tunduk, maknenye ape? Maknenye, dia nak control orang tu lah kan? ha..sebab tu lah haritu gegirl cakap gegirl xsuka control freaks! Control freaks ni ada potential tau nak buat2 benda macam ni (choyy!!). Iskk. Kepada sekalian control freaks yang saya kenal, tolong jangan libatkan sihir dalam usaha mengontrol orang okay (hek hek..tetiba sangat!). Khurafat.


Fikir-fikirlah, sibuk sangat nak menguasai orang lain dengan bantuan setan, ko sedar tak ko tu dikuasai setan jugak? Anak2 pun tengah membesar, jagalah anak-anak tu baik-baik. Jangan anak-anak kau sayang and respect kau pun sebab dah kena penunduk tu dah lah. Memang sedeyhh ah kalau gitu..


So korang-korang, berhati2 lah eh dengan makanan and minuman yang korang makan tu, sometimes benda-benda ni datang dari orang yang kita tak pernah sangka nak buat macam tu. Heishh, dunia2..


p/s bestnye Yuna g nyanyi2 dengan Pharrell. ikss.



2 comments:

Alin Hassan said...

ni family belah mana ni? mcm ingat2 lupa plak lah..

enDicLeo_pZah said...

hepp yg ni i belum launch lg cerita kt uols..nanti i buat PC okay. haha