Wednesday, March 24, 2010

Latihan Kebakaran Di Kolej Saya


Pepagi bute yang indah permai macam ni..bley plak nak ade fire drill bagai.. what the hack yaw? *niggerz sgt..

Duhh~ xcukup dengan bunyi bell tu, ade plak pompuan kene histeria la, macam dah hangus sebelah kaki la die punye jerit.

Senario dalam bilik aku time tu plak:

  • Aku dan rumateku baru sahaja meletakkan baju di dalam mesin basuh, kemudian aku sempat cuci OLIVIA aku.
  • Selepas itu, kami menyambung perbuatan memasang jibbitz ke kasut Ushy dan bercita2 untuk tidur selepas itu.
  • Sedang kami bercanda dan bergurau mesra, tiba2 lampu terpadam, then the stupid freaking bell rings.
  • Kami dengan relax, mencari jeans dan cardigan di dalam kegelapan. Selepas itu sempat grooming dalam gelap sebelum keluar bilik.
  • Pergi bilik jiran jap, bual2 then decide nak turun ke tak..
  • Then kitorang memutuskan untuk turun.

dresscode kitorg tetap mengancam

Time tu ade plak orang nak memekak marah2 suh turun cepat. Dah sah2 kitorang tau tu latihan kebakaran SAHAJA. Sebab siang tu aku dah dengar diorang ter'ring'kan bell tu. Eleh!

Seriously, aku kesian kat budak2 yang ada test esok. Please la.. Mende ni dari sekolah dah kitorg hadap lah..

Dulu pun ade firedrill gak. Tapi aku jadi mangse kebakaran la. Cuz rumate aku yang sangat berhati mulia ketika itu die jadi bute malam jap, then die juge ade memory lost sket, sampai xkejut aku dan terus keluar bilik. Best time tu..thanx kak, sayang akak!!

p/s: rindu plak kat gamps.

6 comments:

rumate said...

hahahah...dr ats smp bwh bc x leh stop gelak..ni mmg nganjing tahap firaun bekepak 18..hahaha..like sgt2..

jalangz said...

semua org nak marah2...gila kuasa

enDicLeo_pZah said...

Bukan marah, geram sekali.
Ini kerana,kualiti tidur mahasiswa/siswi sangat tergangu. Tambahan pula bagi mereka yang ada test.Nasib baik kite mencerap dengan baik, kalau x, kite sume rentung. 'Hangus terbakar~~~'

rumate said...

marah tanda kuasa la konon nye..
lagu ziana zain 2 sgt membantu..
penting kn nk rindu kt gamps plak..

shaziera87 said...

hahaa!! aritu kolej waa buat kul 12!!! hampehh btoiii.....!!

enDicLeo_pZah said...

huhu..zra
kul 12 tahan lagi la..
ni pkul 3 lbey kot. sadis gile!
xtahan yg pakcik bomba siap belakon ni..huhu..kitorg duk kire bintang je..