Wednesday, February 11, 2009

el fantasma en mi colegio (nk tau translationnye..bce smpai bis da~)




..pada satu malam, 27 Januari 2009..

something yg agak seram telah berlaku di kolej kediaman ku..

kolej qaf pa zai.. mase tu tgh holiday CNY n majority students balik kg..tapi aku tak balik..


pd hari kejadian ni..dari pg lg..aku dgn pdot g meronggeng round KL..balik dah mlm then sgt pnt..n ktorang pn tido agak awal la. Senang cite, perkara yang seram ni tak berlaku pd aku..just that i was in that college when it happened and aku xtau lgsung. Aku dpt tau cite ni pun dari dak LOLLYNN yg mendengar cerita drp mangse kejadian.


Nak di jadikan kisah, ade 4 orang student lepak kt dpan kiosk ktorg malam tu dalam pukul 12 lbey la..diorang nk celeb bday member dorg kt ctu n , of coz la kecho2..bising2..huhahuha kt situ.



Tbe2..sorang dak pempuan(A) ni agak rabun, die nampak ade seseorang keluar dari satu blok, menuju ke arah tangge yang berhampiran untuk naik kearah kiosk tu. (A) tgk je la org tu..tbe2 sekelip mate org tu dah smpi kt atas tangge..then org tu duduk membelakangkan diorang..


(A) dh mule rase xsedap then die dh feelin2 xbest, die pun mcm menyorok sikit kt belakang kawan die sambil terkumatkamit membace doa kot. disebabkan A mcm lain mcm, B pun tgk la pe yang A ni tgk smpi jd cmni..B terperanjat coz die nmpk 'p..o..c..o..n..g' @ poch @ gule-gule yg duduk kt tangge tu and gule2 tu mcm pegang sesuatu yg also dibalut dgn kain putih and ade sikit tompok darah di bahagian kepale mende kecik yg gule2 tu pegang.


B terus tinggal harte mende kat situ and cabut lari la..di ikuti oleh A yg terus jugak lari smpai terjatuh2..C dgn D plak mcm xde idea knape member dorg cabut semacam kn..so C toleh belakang and die pun nmpk..die terus ajak D blah tanpe memberi peluang pd D utk melihat gule2 tersebut.


Lepas tu dorang dikatekan trus masuk salah satu blok yang berhampiran and malam tu jgak bacaan yassin scr beramai2 diadakan. kesian~




moral


: jgn la kite besuke rie sgt2 smpi mengundang member 'underground' cmtu..






p/s : tp klaka gak la bile fikir2..kn gule2 tu tgn die pun kne ikat..thats y die dikate kan boleh melompat je..tp dlm cite nih..gule2 dikatekan mendukung anaknye..hurmm..daksat2..


:::: ghost in my college :::

1 comment:

shaziera87 said...

uiksss...... btl2 pye cte ke..?? wa rase.. mesti smigu pun tak habis cte nih..!! beb.. tapi sebenarnye ABCD tu..????